top of page
Stödgrupp

FÖRDJUPNINGSKURS FÖR DIG SOM ÄR MEDBEROENDE

Digital fördjupningskurs

Digital födjupningskurs för medberoende

med Medberoendepoddens Ida Högström som kursledare/behandlare

 

Målgrupp: 

Du som känner igen dig i att vara medberoende och har kommit en bit på vägen i ditt tillfrisknande men önskar gå djupare in i tillfrisknande och skala fler lager på den kända löken. Du kan ha gått grundkursen eller på annat sätt arbetat med ditt medberoende. Kursen går inte igenom grunderna, utan utgår ifrån att du har grunderna klara för dig och ägnar sig åt vidareutveckling för medberoende i tillfrisknande. Om du känner att du inte riktigt förstår ditt medberoende ännu är grundkursen att rekommendera som ett första steg.

 

Inriktning:

Kursen är tänkt att hjälpa dig att fördjupa ditt tillfrisknande. Ofta har medberoendet, precis som beroendet, en akut fas. När vi arbetat oss igenom den akuta fasen och fått en skjuts in i tillfrisknandet brukar nya lager och nyanser att visa sig. Det är dessa vi tittar på i fördjupningskursen och jobbar vidare med drömmar och mål.

 

Syfte:

Att fördjupa tillfrisknandet från medberoende och arbeta vidare med det “nya jaget”. Vi arbetar med djupare förståelse för vår historia (fler nyanser), uppmärksammar nyupptäckta problemområden och försöker finna verktyg och förhållningssätt till dessa i nuet, samt arbetar med att läka genom glädje och det inre barnet. Vi fördjupar oss i oss själva och vår egen inre kompass. Det är vanligt att vi en bit in i tillfrisknandet får syn på nya delar av medberoendet, här tittar vi på dessa och arbetar mot att leva mer i linje med oss själva samt att leva mer från ett inre kall än från yttre "rätt och fel". Deltagare upplever sig stärkta, hoppfulla, en tydligare riktning och en bättre emotionell hälsa.

 

Innehåll:*

 • Tillfrisknandets beståndsdelar

 • Kartlägga tillfrisknande och nya problemområden

 • Den egna moraliska kompassen och den inre kompassen för vägledning

 • Att omföräldra det inre barnet

 • Traumaläkning

 • Triggers och glimmers

 • Självkänsla & Autenticitet

 • Behov & gränser

 • Känslor och emotionell hälsa

 • Skam och skuggsidor

 • Längtan och drömmar

 • Återfallsprevention och sunda strategier

 • Allt utgår från delarna barndom, nutid och framtid

 

Förkunskapskrav: 

Du har antingen gått den digitala grundkursen för medberoende, eller arbetat med ditt medberoende på annat sätt, exempelvis genom ett tolvstegsprogram.

 

Upplägg: 

Kursen är digital och sker helt på Zoom där vi ses med kamera på. Den är förlagd på tre veckor à tre heldagar, tre kortare incheckningar, samt ett individuellt samtal. Heldagarna är förlagda på söndagar, följda av en timmes check-in på onsdagskvällar. Utöver detta ges arbetsuppgifter och övningar med fokus på att jobba djupare individuellt.

 

Datum för kommande kurs: 

September 2024

Söndag 15/9,10:00-16:00 (inklusive en timmes lunchpaus)

Onsdag 18/9, klockan 18:30-19:30

Söndag 22/9, 10:00-16:00 (inklusive en timmes lunchpaus)

Onsdag 25/9, klockan 18:30-19:30

Söndag 29/9, 10:00-16:00 (inklusive en timmes lunchpaus)

Onsdag 2/10, klockan 18:30-19:30

Det individuella samtalet på en timme bokas separat med Ida men bör ske inom två månaders tid från kursstart.

 

Om Ida Högström:

Ida är utbildad tolvstegsbehandlare inom beroende, har arbetat med medberoende och anhöriga sedan 2015 då hon startade Medberoendepodden. Ida har föreläst och utbildat i ämnet medberoende sedan 2016 och är känd för att göra det komplicerade begripligt, det tunga hoppfullt och sätta fingret på det viktigaste. Ida har egen erfarenhet av att vara anhörig/medberoende, samt har varit i tillfrisknande från sitt medberoende sedan tio år tillbaka och har dessförinnan gått många år i egen terapi. Ida arbetar dagligen med att hjälpa klienter att läka sitt medberoende genom individuella samtal. Utöver det driver Ida Medberoendepodden som podcast, arbetar folkbildande i sociala medier, föreläser och utbildar i medberoende samt är drivande i ett forskningsprojet med fokus på medberoende/anpassningssyndrom och länken till utmattningssyndrom.

 

Utöver detta har Ida studerat bland annat psykologi, kommunikation mellan människor, kommunikation i grupp, konflikthantering, livsåskådning, sorg, levd filosofi och har avslutat en masterkurs i kreativt skrivande. 

 

Max antal deltagare på kursen: 

15 personer (minst antal: sex personer)

 

Pris:

3 900 kr (inklusive moms). Jag erbjuder jag möjligheten att dela fakturan på två (dvs. två månader). 

 

Detaljer: 

Ansökningar behandlas löpande till dess kursen är fullsatt. Bokningsbekräftelse kommer via mail och är bindande. Faktura skickas sedan via mail till din angivna mailadress. Dubbelkolla att du angett rätt mailadress. Fakturan ska vara betald inom 30 dagar. Betald faktura räknas som säkrad plats. Önskar du få kursavgiften delad på två fakturor à 30 dagar, meddela det i din ansökan. 

För frågor om kursen:

Maila Ida på ida.hogstrom@medberoendepodden.se

 

Anmälan till FÖRDJUPNINGSKURSEN SEPTEMBER 2024 sker i formuläret nedan.

Anmälan till digital fördjupningskurs för medberoende

Fyll i uppgifterna för att anmäla dig till kursen

bottom of page